Sponsors

Geschiedenis

Girls Soccer Nederland is op 1 augustus 2014 opgericht door Veysel Kaya onder de naam Girls Soccer Events met als doel het promoten van het meisjesvoetbal in Nederland en het steun verwerven voor goede doelen welke zich inzetten voor de gezondheid van kinderen. Vanaf de start op 1 augustus 2014 stonden Sportsworld (destijds Topshelf) en de SNS Bank aan de zijde van Veysel en zijn sindsdien niet meer weg te denken uit de geschiedenis en de huidige activiteiten van Girls Soccer Nederland.

2014:2015:  

In het seizoen 2014-2015 zijn er direct een tweetal grote meisjesvoetbalevenementen georganiseerd, dit bij Sparta RV & AV en Sportlust’46.

Verder zijn er gedurende het seizoen met diverse clubs in het land (internationale) activiteiten en wedstrijden georganiseerd tegen o.a. teams uit Wales, Ierland en USA.

2015:2016:

Het seizoen 2015-2016 werd in augustus afgetrapt in het stadion van SBV Excelsior. Direct na de opening van het seizoen heeft Veysel Kaya de Sportsworld GSN Academy opgericht met als doel meisjes met talent een extra platform aan uitdagingen en ervaringen te bieden.
In oktober 2015 had de Sportsworld GSN Academy al zijn eerste activiteit met een deelname aan het kwalificatie toernooi voor het Nederlands kampioenschap voor MC teams. Dit kwalificatie toernooi werd direct, met 22 speelsters van zeven verenigingen, ongeslagen gewonnen. Het team incasseerde bij hun eerste kennismaking met elkaar geen enkel tegendoelpunt en versloegen in de finale een hoofdklasse MC team met 5-0 wat direct de officiële lancering van de Sportsworld GSN Academy betekende.
In de weken erna werden de Sportsworld GSN Events voor het seizoen 2015-2016 neergezet (binnen een week 100 aanmeldingen) en werd de Sportsworld GSN Academy uitgebreid van een naar drie teams (U13, U15 en U17).

Deze snelle en positieve ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat acht verenigingen wilden investeren in een samenwerking om tezamen de Girls Soccer Nederland Events en de Sportsworld Girls Soccer Nederland Academy tot een succes te maken.
In november 2015 is met de acht verenigingen  besloten om de beiden disciplines bijeen te brengen onder een alles zeggende naam, Girls Soccer Nederland (afgekort: GSN). Door de omvang van de activiteiten is er besloten om een bestuur samen te stellen uit de deelnemende verenigingen die toeziet op juiste uitdraging van de visie en ambities van alle activiteiten.

Tijdens een bijenkomst in december zijn de bestuursleden benoemd en zijn de functie omschrijvingen en het beleidsplan goedgekeurd wat de officiële start van Girls Soccer Nederland met zijn bijbehorende disciplines Sportsworld GSN Events en Sportsworld GSN Academy inluidde.
De, door Veysel Kaya opgerichte, zelfstandige activiteiten werden van af dat moment onderdeel van GSN en zijn nieuwe bestuur.

Naast de toernooien en de Academy teams werd er dit seizoen door GSN ook een echte internationale meisjescompetitie opgericht met deelname uit Nederland, Belgie en Duitsland.

Om uniek te blijven in onze activiteiten en naam zijn wij per 1 januari 2016 een samenwerking aan gegaan met een van onze hoofdsponsors; Sportsworld waardoor wij vanaf 2016 met veel trots de namen TOP Sportsworld Academy en de Sportsworld GSN Events hebben gepresenteerd.

Gedurende de volgende zes maanden van het seizoen werden er met veel succes een acht tal indoor en outdoor toernooien georganiseerd met meisjesteams uit binnen en buitenland waarbij elk toernooi steeds weer een recordbedrag opbracht voor een goed doel. Naast het succes van toernooien werden de Academy teams ook steeds sterker. Gedurende het seizoen werden er in alle leeftijdscategorieën diverse prijzen gewonnen op prestigieuze BVO toernooien in het buitenland en kwamen er steeds meer aanmeldingen van meisjes van buitenaf die ook op zoek waren naar een podium gericht op meisjes en meisjesvoetbal

Gedurende de eerste seizoenen zijn er veel mooie en leuke samenwerkingen ontstaan met clubs in binnen en buitenland welke ook erg actief waren in de ontwikkeling van het meisjesvoetbal en ontstonden er meer initiatieven zoals Girls Soccer Nederland.

2016-2017:

Door de aanhoudende en massale aanmeldingen van clubs en speelsters is er vooraf aan het seizoen 2016-2017 besloten om Girls Soccer Nederland open te stellen en toegankelijk te maken voor alle clubs en speelsters welke behoefte hebben aan een extra podium. Dit betekende dat de structuur terugging naar een organisatie vanuit 1 persoon (Veysel Kaya) en Girls Soccer Nederland vanaf dat moment openstond voor iedereen.

Het werd wederom een succesvol seizoen met vele activiteiten, een internationale competitie, wederom een groot aantal toernooien en diverse TOP Sportsworld teams welke streden om de prijzen op grote internationale toernooien. Vanaf dit seizoen vonden ook diverse speelsters hun weg naar een BVO, topklasse of zelfs de eredivisie vrouwen en was de interesse van de BVO’s definitief gewekt voor dit concept.

2017-2018:

Het seizoen 2017-2018 was tot op heden het meeste succesvolle seizoen, naast het feit dat er maar liefst 120 meisjes actief zijn geweest voor Girls Soccer Nederland dit seizoen is er een samenwerking met ADO Den Haag vrouwen neergezet wat leidde tot vier top teams die bijna alle prijzen wonnen in Europa. Daarnaast waren er de succesvolle clinics, een top Europa League, een ijzersterke 4e editie van ons eigen BVO toernooi en gingen er aan het einde van het seizoen 17 meisjes naar ADO Den Haag vrouwen O14, 17 meisjes naar ADO Den Haag vrouwen O16, 1 naar jong ADO en maar liefst 25 meisjes naar de nieuwe topsport academy. De 22 succesvolle meisjes van ADO O12 zullen bovendien het jaar erop een traject ingaan om zich verder door te ontwikkelen naar ADO Den Haag vrouwen O14.

 2018-2019:

Voor het seizoen 2018-2019 is de samenwerking met ADO Den Haag vrouwen uitgebreid en is er een gezamenlijk organisatie geboren, de ADO Girls Soccer Academy, daarnaast zijn er nog de  samenwerkingen met internationale verenigingen zoals KAA Gent Ladies die extra glans geven.

Het seizoen 2018-2019 wordt ook het jaar van het grootste en sterkst bezette meisjes BVO toernooi van Europa (5e editie van het eigen BVO toernooi) met meer dan 40 topteams met roots binnen een professionele voetbalorganisatie, uit 12 landen.

Uiteraard beschikt Girls Soccer Nederland ook dit seizoen weer over twee talentvolle Sportsworld Academy teams welke verder in dit boek uitgelicht worden. Tot slot is er nog steeds de samenwerking met Sportsworld en de SNS Bank en wordt deze samenwerking in het huidige seizoen verder vergroot met nieuwe activiteiten.

Na meer dan vier jaar Girls Soccer Nederland mogen we denk ik trots zijn op de hoeveelheid activiteiten en ervaringen die we een grote groep voetballende meisjes in Nederland hebben kunnen meegeven.

 

Met sportieve groet,

Veysel Kaya

                         

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!