Sponsors

Geschiedenis

ADO Den Haag vrouwen / Girls Soccer Nederland:

ADO Den Haag vrouwen is al jaren toonaangevend in het het vrouwenvoetbal in Nederland. ADO Den Haag vrouwen is al sinds 2007, de start van eredivisie vrouwen, actief in de eredivisie en dit niet onverdienstelijk.

Na een aantal maal tweede te zijn geworden wonnen ADO Den Haag vrouwen tijdens het seizoen 2011-2012 de dubbel, zowel de beker als het landskampioenschap.

Tijdens het seizoen 2015-2016 kwam er een tweede team bij, Jong ADO Den Haag vrouwen, dit team werd het eerste seizoen direct kampioen en promoveerde het tweede seizoen direct naar de topklasse.

Het eerste elftal won tijdens het seizoen 2015-2016 voor de derde keer de beker.

Tijdens het seizoen 2017-2018 startte Girls Soccer Nederland met bijna 100 talenten het nieuwe seizoen, tot dat moment was er al een goede band met ADO Den Haag vrouwen op het gebied van scouting en trainers van Girls Soccer Nederland die actief waren tijdens de ADO Academy trainingen. In september van dat seizoen hebben ADO Den Haag vrouwen en Girls Soccer Nederland de handen in een geslagen voor het oprichten van sterke en talentvolle jeugdafdeling binnen ADO Den Haag vrouwen.

Tijdens de start van het seizoen 2018-2019 heeft ADO Den Haag vrouwen twee nieuwe jeugdteams, een O14 en O16, van deze 34 speelsters hebben minimaal 30 speelsters in het vorige seizoen deelgenomen in een team van Girls Soccer Nederland. Op de achtergrond heeft een talentvolle O12/O11 groep een succesvol seizoen gehad in Europa namens ADO. Ook deze 22 speelsters zijn begonnen bij Girls Soccer Nederland.
Ook in Jong ADO zijn op het moment talenten actief die enkele seizoenen de kleuren van Girls Soccer Nederland hebben verdedigd.

Je kunt hier dus oprecht spreken van een succesvolle samenwerking, dit betekende de start van een samenwerking op Academy gebied. De inmiddels al jaren succesvolle ADO Academy wordt sinds het seizoen 2018-2019 gezamelijk geoorganiseerd met Veysel Kaya als hoofdtrainer en coordinator van de ADO Academy.

Ook dit seizoen hebben we weer twee succesvolle en druk bezochte reeksen. De voorjaarsreeks loopt bijna op z'n einde en is wederom een groot succes, dit even als de najaarsreeks van afgelopen Oktober.Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!