Sponsors

Visie meisjesvoetbal academie Spartaan'20

Spartaan'20 Meisjes voetbal academie:

Spartaan'20 is al jaren een begrip in het jongensvoetbal. Het is een van de meest toonaangevende amateurverenigingen als het gaat om het opleiden van jongens voor een BVO. Sterker nog, de afgelopen jaren is Spartaan'20 steeds hofleverancier gebleken als het ging om spelers die de overstap maakten van een amateurvereniging naar een BVO.

Binnen deze floreerende en sterke vereniging is altijd de wens gewenst om naast een sterke jongenstak ook een levendige meisjestak te faciliteren. 

Op 1 januari 2019 kwam er begin in deze wens van Spartaan'20. De geschiedenis van Girls Soccer Nederland kennen we en op 1 janauri 2019 besloten Spartaan'20 en Girls Soccer Nederland hun handen in een te slaan om tezamen en sterke meisjesafdeling te bouwen voor de lange termijn.

Deze samenwerking kende een vliegende start. De visie van Spartaan'20, welke al jaren zijn vruchten afwerpt, was voor Girls Soccer Nederland niet onbekend, ook Girls Soccer Nederland streeft op het gebied van meisjesvoetbal al jaren dezelfde visie na, denk hierbij aan: opbouwen van achteruit, aanvallend en attractief voetbal, hoog druk zetten en ontwikkelen staat voorop.

Vanaf de start heeft Spartaan'20 een trainingsgroep van 28 talentvolle speelsters tussen de 13 en 17 jaar welke drie keer per week samen trainen. Op zaterdag wordt er zowel tegen jongens (2e klasse C) en meisjes (Hoofdklasse MA West I) gespeeld. Naast deze vier keer per week wordt vaak ook nog zondag getraind of staat er een internationale BVO wedstrijd op de agenda deze dag. 

De trainingen en wedstrijden worden d.m.v. de rode draad van Spartaan'20 en de werkwijze van Girls Soccer Nederland (welke je ook terug kan vinden onder de GSN Academy) opgezet, wat moet leiden tot een sterke topsport academie voor meisjes binnen Spartaan'20.

Voor het seizoen 2019-2020 wil Spartaan'20 de Academie graag uitbreiden met twee tot vier nieuwe jeugdteams waarbij de gedachte uitgaat naar een start vanaf de allerjongste leeftijd (onder 9 en onder 11).

Op zondag 24 Maart 2019 en zondag 31 Maart 2019 zijn er om 13:00 uur op Spartaan'20 de eerste selectietrainingen voor het nieuwe seizoen.

Heeft u nog vragen? of droom jij van een carriere als profvoetbalster? Neem dan contact op via: veysel@girlssocceracademy.nl
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!